Verhuizen naar het buitenland

Een verhuizing is een stressvolle gebeurtenis, zeker wanneer je ook nog eens verhuist naar het buitenland. Er komt namelijk veel meer bij kijken wanneer je ervoor kiest om in een ander land te gaan wonen en werken. Gelukkig bestaan er internationale verhuisbedrijven die je veel zorgen uit handen kunnen nemen. In deze blog lees je alles over verhuizen naar het buitenland en de voordelen van het inschakelen van een internationaal verhuisbedrijf.

Voordelen internationaal verhuisbedrijf inschakelen

Ga jij verhuizen naar het buitenland? Het wordt aangeraden om daarvoor een internationaal verhuisbedrijf in te schakelen. Hieronder lees je de voordelen van het inschakelen van een internationaal verhuisbedrijf:

  • Je bespaart jezelf veel tijd en stress: een verhuisbedrijf neemt veel zorgen uit handen. Hierdoor krijg jij de rust en ruimte om andere zaken te regelen.
  • Je hoeft je niet druk te maken over het vervoer van de inboedel: de verhuisfirma regelt de juiste papieren voor het vervoer van de inboedel, maar ook dat een ander verhuisbedrijf het overneemt als je buiten Europa verhuist.
  • Een verhuisbedrijf biedt veel extra diensten: ze kunnen je ondersteunen met het (de)monteren van meubels, het in- en uitpakken van dozen en het uitvoeren van kleine klusjes in de oude woning. Denk hierbij aan schoonmaak- en herstelwerkzaamheden.
  • Een verhuisbedrijf beschikt over de juiste kennis, ervaring en materialen om de verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen.

Verhuizen binnen Europa

Wanneer je binnen Europa verhuist is dit dankzij de regels van de Europese Unie relatief eenvoudig. Als EU-burger mag je namelijk in een andere EU-land werken, studeren en wonen zonder verblijfsvergunning. Je hebt dus geen visum nodig om de grens over te steken. Dit scheelt een hoop moeite.

De meeste verhuizingen binnen de EU vinden plaats met een vrachtwagen en worden door één verhuisbedrijf uitgevoerd. Je hoeft ook geen aangifte van je inboedel te doen wanneer je binnen de grenzen van de EU blijft. Toch zijn er een hoop andere zaken die geregeld moeten worden; denk hierbij aan verzekeringen, belastingen, pensioen en diploma’s.

Verhuizen buiten Europa

Ga je verhuizen buiten Europa? Dan moet je iets meer dingen regelen: denk hierbij aan een visum of verblijfsvergunning. Voor de inboedel moet je douaneformulieren op orde hebben. Ook buiten Europa geldt dat je ook zaken omtrent verzekeringen, belastingen, pensioen en diploma’s moet regelen. Het beste advies win je in bij de ambassade.

Verhuizingen buiten Europa worden vaak uitgevoerd door meerdere internationale verhuisbedrijven. De verhuizing vindt vaak plaats per vrachtwagen, vliegtuig of schip. De verhuizing wordt overgenomen door andere verhuisbedrijven: dit hoef je niet zelf te regelen. Dit wordt geregeld door het bedrijf die jij hebt ingeschakeld.

Op zoek naar meer informatie? Lees hier meer over verhuizen naar het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *