Top 5 meest indrukwekkende kleine vliegvelden in Europa

Europa kent vele vliegvelden van klein tot groot. We zetten de meest indrukwekkende, maar kleine luchthavens voor je op een rij. Wat dacht je bijvoorbeeld van de spectaculaire landingsbaan op Funchal (Madeira)?

1. Internationale Luchthaven Oostende-Brugge (België)

Het vliegveld van Oostende-Brugge hoort zeker in dit rijtje thuis. Niet alleen is deze luchthaven dichtbij het centrum van Brugge en dus goed bereikbaar, de luchthaven is ook voorzien van talloze faciliteiten. Naast de smakelijke restaurants en bars waar u uren kunt relaxen, organiseert deze luchthaven ook regelmatig een cursus vliegangst overwinnen! Perfect voor die ene vriend of vriendin die tijdens het opstijgen en landen bijna uw armen fijn knijpt van angst.

2. Aeroporto João Paulo II (São Miguel, Azoren)

Voor een klein eiland als São Miguel is dit vliegveld Azoren zeer indrukwekkend. Het vliegveld bevindt zich direct aan de kust en is voorzien van verschillende gezellige eet-, drink en shopgelegenheden om je te vermaken tijdens het wachten op je volgende vlucht.

3. Aeroporta Nacional da Madeira Cristiano Ronaldo (Madeira)

Het vliegveld Madeira is zo ingericht zodat je zo comfortabel mogelijk kunt genieten van je reis. Dit vliegveld is vernoemd naar de Portugeese voetballer Cristiano Ronaldo en draagt daarom de naam Aeroporta Nacional da Madeira Cristiano Ronaldo. Ondanks de grootte is de luchthaven in Funchal de op drie na drukste luchthaven van Portugal! Met kwalitatief goede restaurants and talloze winkels kun je je hier uren vermaken tijdens het wachten op het vervolg van je reis.

Vliegveld Madeira

4. Eindhoven Airport

Vliegveld Nederland Schiphol is inmiddels uitgegroeid tot een gigantische vlucht haven waar ieder jaar miljoen passagiers op reis gaan. In de provincie Brabant vind je een iets minder bekende luchthaven die eigenlijk heel indrukwekkend is ondanks de grootte. Naast verschillende winkel en horeca gelegenheden vind je op de eerste etage namelijk The Bar. Deze bar van de brouwerij van Bavaria voorziet iedere reiziger van een de lekkerste hapjes en natuurlijk een ijskoud biertje voor vertrek.

5. Corfu Airport (Griekenland)

Vliegen naar Corfu is een hele ervaring op zich. Zo ligt de enige landingsbaan van de luchthaven grotendeels in zee. Aan het einde van de landingsbaan bevindt zich een dam waar de piloten zeer laag over heen vliegen. Dit voelt spannend en ziet er zeer indrukwekkend uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *