Premies dakisolatie, hoe zit het?

Door middel van dakisolatie ben je in staat om flink te besparen op energiekosten voor verwarming. Om de investering in dakisolatie sneller terug te verdienen kun je hierbij gebruik maken van diverse premies voor dakisolatie in Vlaanderen en België. Hoe zit het momenteel met deze premies? We bespreken er hieronder meer over. Lees snel verder!

Premie dakisolatie maar ook zoldervloerisolatie

Dakisolatie geplaatst door een erkende aannemer alsook zelf geplaatste dakisolatie komen in aanmerking voor een isolatiepremie van de netbeheerder. Het is echter wel zo dat wanneer je zelf de isolatie uitvoert, deze premie iets lager zal komen te liggen.

Daarnaast komt ook isolatie van de zoldervloer in aanmerking voor een isolatiepremie wanneer er in de zolderkamer(s) geen verwarmde woonvertrekken aanwezig zijn. Houdt er echter wel rekening mee dat de vergoeding voor isolatie geldt voor of dakisolatie of zoldervloerisolatie en dus niet voor beiden.

Welke voorwaarden gelden voor de dakisolatiepremie?

Belangrijk bij het verkrijgen van een dakisolatiepremie is de datum op de eindfactuur, deze geeft namelijk aan in welk jaar je recht zult hebben op een premie. Op welke datum er precies is betaald is niet van belang. Daarnaast is het ook zo dat je woning of pand op het distributienet van de netbeheerder moet zijn aangesloten vóór 1 januari 2006.

 

Verder zal het isolatiemateriaal ook aan voorwaarden moeten voldoen. Zo zal de Rd-waarde van het isolatiemateriaal in 2017 minimaal 4,5 m2 K/W moeten zijn. Deze waarde mag echter wel worden verkregen door plaatsing van meerdere lagen van het isolatiemateriaal. Eventueel bestaande lagen isolatiemateriaal en ook de afwerkingslaag mogen hierbij echter niet worden meegerekend. Deze minimale Rd-waarde zal dus enkel met nieuw isolerend materiaal mogen worden bereikt.

 

Hoeveel premie kun je terugkrijgen?

Heb je dakisolatie laten plaatsen door een vakman met een eindfactuur in 2017? Dan kun je hiervoor, mits je natuurlijk voldoet aan de gestelde voorwaarden, een vergoeding ontvangen van zes euro per vierkante meter. Heb je zelf dakisolatie geplaatst? Dan kun je hiervoor een vergoeding ontvangen van drie euro per vierkante meter.

 

Er zijn ook personen die recht hebben op sociale maximum tarieven voor gas en elektriciteit (ook wel beschermde afnemers genoemd), hiervoor geldt dat ze €10,50 per vierkante meter kunnen terugkrijgen voor isolatie geplaatst door een vakman en €5,25 kunnen terugkrijgen indien het isolatiemateriaal zelf wordt geplaatst.

 

Dakisolatie premie aanvragen

Het aanvragen van een dakisolatiepremie kan vrij eenvoudig online. De netbeheerder dient het aanvraagformulier maximaal één jaar na de factuurdatum ontvangen hebben. Het kan na ontvangst tot zes maanden duren voordat de premie uitbetaald wordt.

 

Wil je graag een isolatiefirma inschakelen voor plaatsing van dakisolatie? Dan is het altijd slim om hiervoor meerdere isolatiebedrijven uit je regio te vergelijken. Door kwaliteit en prijzen te checken kies je eenvoudig voor een kwalitatieve vakman tegen de beste prijs!

 

In hoeverre is jouw woning al goed geïsoleerd?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *