Ontdek de koekenstad!

Antwerpen wordt ook wel eens de koekenstad genoemd omdat er in het begin van de twintigste eeuw enorm veel koekenfabrieken in de stad waren gevestigd. Dit is nu niet meer het geval, maar het blijft een stad die de moeite waard is om te bezoeken! En wie zegt er dat je er niet kan smullen van heerlijke koekjes?

Bezoek de pareltjes van de stad Antwerpen via een stadswandeling.

Antwerpen heeft heel wat te bieden. Idealiter trek je twee tot drie dagen uit om de verschillende buurten te leren kennen. Een van de manieren om dit het beste te doen is via een stadswandeling. Op die manier kan je de cultuur van Antwerpen helemaal opsnuiven.
Je kan uit tientallen stadswandelingen kiezen. De meeste wandelingen doe je in groep met een gids, maar je kan bijvoorbeeld ook een individuele historische wandeling doen door de binnenstad. Een gids vertelt je alles over de geschiedenis van Antwerpen. Vind je het niet erg om een stadswandeling Antwerpen in groep te doen? Dan zijn er meerdere mogelijkheden. Zo kan je een wandeling doen waar eten en drinken centraal staat. Een culturele kroegentocht is hierbij een optie. Bij deze wandeling ontdek je enkele bezienswaardigheden en onderweg stop je bij een aantal cafés om te genieten van een fris biertje.

Ben je toch eerder benieuwd naar Antwerpen als de tweede grootste haven van Europa?
Ook daar bestaat er een wandeling voor! Bij deze wandeling doe je een rondrit door de haven waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis, maar ook over de toekomstplannen die de stad Antwerpen heeft.
Daarnaast zijn er ook nog wandelingen die zich focussen of de verschillende buurten van Antwerpen of waarbij de geschiedenis en cultuur centraal staat. Er zijn dus voldoende mogelijkheden om de cultuur Antwerpen te ervaren!

Snuif de cultuur op met een museum bezoek.

Een stadswandeling is natuurlijk niet de enige manier om Antwerpen te ontdekken. Er zijn bijvoorbeeld verschillende musea Antwerpen waar je verschillende rondleidingen kan volgen. Heb je interesse in de geschiedenis van Antwerpen? Dan is de rondleiding over Congo in het MAS misschien wel iets voor jou. Ben je toch op zoek naar iets luchtiger? Dan kan je in het Middelheimmuseum ook verschillende rondleidingen volgen. Zo kan je in het park architecturale sculpturen gaan bekijken. Daarbij krijg je de nodige informatie over de verschillende beeldhouwwerken.
Zelfs aan de jongsten onder ons is er gedacht. Kinderen vanaf 18 maanden tot drie jaar kunnen op zoek gaan naar dieren in het MAS. Tijdens de tour raden ze dierengeluiden en mogen ze zelf dieren nadoen.

Tijdens de uitstap naar de koekenstad is het dus zeker een aanrader om een musea Antwerpen te bezoeken. Keuze genoeg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *