barcelona-kathedraal

Een avontuurlijke reis naar het noordoosten van Spanje

De meesten kennen Barcelona van het voetbal. Echter, staat Barcelona bekend om haar wonderbaarlijke stranden, cultuur en voetbal. In deze reis blog gaan we deze onderwerpen bespreken. Veel leesplezier!

De prachtige stranden

Rond december schijnt de zon nog steeds in Barcelona. Wanneer anderen in Nederland, België en Duitsland met een winterjas rondlopen, kan jij van de zon en het prachtige weer genieten. De oostkust van Barcelona grenst zich aan de Balearische Zee. De Balearische Zee is het gedeelte van de Middellandse Zee dat de Balearen scheidt van het Iberisch Schiereiland. De belangrijkste eilanden die zich aan het noordwesten van de zee grenst zijn: Ibiza, Majorca en Minorca.

De zee bevat alleen kwallen en voorderest geen andere ‘gevaarlijke’ dieren.

Catalaanse cultuur

Barcelona is de hoofdstad van de Spaanse autonome gemeenschap Catalonië. De gemeenschap kont ongeveer 7.5 miljoen inwoners. Zij spreken hun eigen taal, namelijk Catalaans en Spaans. Het geloof van de Catalanen is rooms-katholicisme. De Catalanen zijn verspreidt over Andorra, Spanje en een deel van Frankrijk.
De Kathedraal van het Heilig Kruis en Sint Eulalia is de gotische kathedraal van Barcelona. De hoofdkerk is genoemd naar Eulalia van Merida, die in 304 stierf als martelares van de stad. De kathedraal is dus naar haar genoemd omdat ze voor het geloof is gestorven.

Thuisbasis voor FC Barcelona

Camp Nou is het voetbalstadion van FC Barcelona en Catalaans voetbalelftal. Het stadion werd in 1957 geopend het kostte ongeveer 1.97 miljard euro. Het stadion kent een capaciteit van 99.354 duizend toeschouwers.

Vond je dit artikel nuttig? Bekijk dan de soortgelijke blogs op avonturen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *