Veilig op vakantie naar België: 3 tips

Veilig op vakantie naar België: 3 tips

Ondanks de aanhoudende Corona crisis trekken we er toch weer volop op uit voor een vakantie. Na maanden binnen zitten hebben we daar wel behoefte aan. Een populaire vakantiebestemming is België, echter is de situatie daar anders dan in Nederland. Toch veilig op vakantie naar België? Wij geven je 3 tips

Neem mondkapjes mee

In België zijn de regels omtrent mondkapjes anders dan in Nederland. Wacht dan ook niet langer met mondkapjes kopen, want zonder mondkapjes heeft het weinig zin om naar België te gaan. De huidige regels zijn namelijk dat je in België in de openbare ruimtes een mondkapjes dient te dragen. Maar houd ook rekening met andere lokale maatregelen zoals een avondklok, mondkapjes plicht en samenscholingsverboden. Zo kom jij op je bestemming niet voor verrassingen te staan en kan je daadwerkelijk genieten van je vakantie.

Vermijd brandhaarden

Het virus grijpt, gelukkig, niet meer zo snel om zich heen als een paar maanden geleden. In plaats van landelijke verspreiding hebben we het nu vooral over zogenaamde clusters. Dit kun je online allemaal vinden en ook het nieuws besteed er regelmatig aandacht aan. Zoek daarom eerst uit waar de brandhaarden zich allemaal bevinden. Zo is recent Antwerpen aangewezen als een brandhaard. Wees verstandig en ga hier dan ook niet heen. De stad Antwerpen mag nog zo mooi zijn, als je hier Corona oploopt zal je jezelf achteraf voor je kop slaan dat je niet naar de adviezen hebt geluisterd. Bovendien voorkom je hier ook een mogelijke quarantaine mee bij terugkomst. 

Ga met de auto

Mocht je toch beslissen om naar België op vakantie te gaan, wat natuurlijk prima mogelijk is, pak dan de auto. Zo kun jij je makkelijk verplaatsen en op zoek gaan naar rustige plekjes. Mocht er toch onverhoopt een nieuwe crisis uitbreken, kun jij in ieder geval snel de auto instappen en weer terug naar huis gaan. Zo voorkom je dat je vast komt te zitten in het buitenland. In België mogen ze dan weliswaar ook Nederlands spreken, het is nooit fijn om opgesloten te zitten in het buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *