Gek op België om haar… auto’s?

 

We zijn nu eenmaal gek op onze zuiderburen. We maken er soms moppen over, maar toch is het een prachtig land en een super vriendelijke bevolking. De lieflijke accenten, de knusse dorpjes, de heerlijke biertjes, zoete chocolade en wafels en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Maar heb jij bij België wel eens stilgestaan bij de auto’s? Wellicht zijn de auto’s zélf niet super spectaculair. Wat dan wel het interessante is, lees je in dit artikel.

 

Een auto importeren uit België

In veel landen zie je auto’s rijden die je in Nederland niet vaak op de web ziet. Wanneer je op reis gaat naar Cuba, kijk je voornamelijk je ogen uit naar gave old timers. Maar ook Italië biedt veel moois. Daarnaast wordt Duitsland een echt autoland genoemd. Een auto importeren uit Duitsland is dan ook razend populair! Maar wist je dat het importeren van auto’s uit België ook super interessant kan zijn?

 

Veel auto’s

In 2016 meldde het Belgisch nieuwsblad dat het aantal auto’s in het land toe blijft nemen. Hoe meer auto’s er op de weg zijn, hoe meer auto’s er zijn die op den duur vervangen zullen worden. In dat geval zijn de Belgen net zo slim als wij: probeer je auto tweedehands te verkopen en vang er nog een leuk zakcentje voor! Omdat alle automobilisten hun auto op den duur zullen vervangen, is het aanbod tweedehands auto’s natuurlijk enorm. En wie vroeger goed heeft opgelet bij economie: hoe hoger het aanbod, hoe lager de prijs. Bingo!

 

Unieke wagen

Naast dat de prijs vele malen voordeliger kan zijn dan in Nederland, zullen er ook in België auto’s rondrijden die wij niet (meer) hebben. Sommige merken en modellen worden in Nederland bijvoorbeeld niet meer verkocht, maar in België of Duitsland nog wel. Zo is de kans aanwezig dat jij straks een gave nieuwe auto rijdt, die vrijwel niemand in Nederland heeft.

 

Dus, kijk voor de aanschaf van een nieuwe auto soms ook iets verder dan onze landsgrenzen. Het is nu eenmaal zo dat je vanuit veel plaatsen in Nederland gemakkelijker in België of Duitsland bent, dan in een andere binnenlandse stad. Maak daar gebruik van en verleg (letterlijk) je grenzen als je op zoek gaat naar een nieuwe auto!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *