Black Friday en Solden

 

 

In Amerika is Black Friday al jarenlang een begrip. Wie van ons heeft er niet met stijgende verbazing gekeken naar al die Amerikanen die warenhuizen bestormen en vechten om zo producten te scoren voor lage prijzen? Gelukkig zijn Belgen een veel nuchterder volk, dat soort rare fratsen zullen wij niet snel uitvoeren. Desalniettemin zijn wij, net als iedereen, grote fan van kortingen. Er zijn twee momenten in het jaar waarop wij kunnen genieten van mooie kortingen op diverse aankopen: Black Friday en Solden. Hieronder wordt uitgelegd wat beide dagen inhouden.

 

Black Friday

Black Friday is traditiegetrouw de vrijdag voor Thanksgiving. Vroeger namen vele Amerikanen vrij op deze vrijdag, zodat ze konden genieten van een langer weekend van 4 dagen. Warenhuizen en winkels speelden hier op in door op deze dag exorbitante kortingen aan te bieden, zodat Amerikanen deze dag shoppend zouden spenderen. Inmiddels is Black Friday een begrip geworden, waardoor het voor vele mensen makkelijker is om hier aan deel te nemen via webshops. Deze traditie is inmiddels ook in vele Europese landen een traditie geworden, waaronder recentelijk ook in België.

 

Solden

Voordat Black Friday überhaupt een begrip was in België, was er Solden. Solden is een tweejaarlijks terugkerend populair fenomeen, dat plaatsvindt in januari en juni. Tijdens Solden houden diverse kleinhandelaren van modeartikelen uitverkoop vanwege de seizoensvernieuwing. Hierdoor kunnen klanten genieten van mooie kortingen op diverse artikelen. Om deze reden is het in België vrij standaard dat vrouwen rond deze periode een dag vrij nemen om van deze aanbiedingen gebruik te maken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *